4 Temmuz 2009 Cumartesi

ÇİĞ BÖREK



Çiğ börek sevmeyen yoktur herhalde kızartıldığından dolayı ağır olduğu düşünülebilir ama inanın azıcık yağda kızarttım ve hiç yağ çekmedii. Yinede tabi çok masum bir börek değill:)) eşim yüzmeye gidiyor bende o sırada çiğ börek yapıyorum. HAngi akla hizmet değilmi :))) ama napıyım pazar kahvaltısında insan farklı şeyler yemek istiyor.. Eşim geldiğinde bu bana yapılırmı ama diye bana kızsa da afiyetle yedikkk :))))

Malzemeler
4-5 su bardağı un
1 yumurta
su
tuz

İçi için:
200 gr kıyma
2 adet soğan
tuz,karabiber,kırmızı biber

Ayçiçek yağı,

Yapılışı :
Unu bir kaba koyun ortasını açın, yumurta, tuz ve biraz su ekleyin ve yoğurun. Hamurun durumuna göre un veya su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurlardan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp üzeri ıslak bir bezle örtülmüş bir kapta20-30 dakika dinlendirin. Çiğ kıymanın içine 2 adet soğanı rendeleyin. Bahartlarıda ekledikten sonra karıştırın. Kopardığınız bezeleri merdaneyle açın. Açtığınız hamurun yarısına kıymalı içten koyun ve hamurun yarısını yarım ay olacak şekilde üstüne katlayıp, kenarlarını bastırın (eğer kenarlarını güzel kapamazsanız börekler kızarırken kıymaların yağı akar ve sıçrayabilir). Yağda kızartın. Afiyet olsunnn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder