25 Şubat 2013 Pazartesi

ÜÇ RENKLİ SALATA


Malzemeler :
1 kilo patates
yarım kırmızı lahana
5-6 tane havuç
süt, sıvıyağ, tuz, limon, tereyağı

Yapılışı :
Patatesleri haşlayın. Süt ve teryağıyla püre yapın. ayrı bir yerde havuçları rendeleyip sıvıyağda hafif kavurun. Kırmızı lahanaları rondodan geçirin. tuzla ovun. Herhangi bir kaba (ben kek kalıbı kullandım ) streç film serin. üzerine önce patates püresinin bir kısmını yerleştirin. patates püresinden havuca ekleyin tutması için tuzunu limonunu ayaarlayıp kalıba yerleştirin. sonra kırmızı lahanayada biraz patates püresi ekleyin tuzunu limonunu ayarlayıp kalıbın üzerine yerleştirin. en üste kalan patates püresini yayıp dolapta 2 saat bekletin. Klıptan çıkarıp üzerini dereotuyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder