5 Temmuz 2009 Pazar

YILDIZGÖREN ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA



Malzemeler :

1 kg barbunya,

2 havuç,

2 soğan,

2 adet sivri biber,

3 adet domates,

2 diş sarımsak,

1/2 çay bardağı zeytinyağı,

1 tatlı kaşığı şeker,

1 tatlı kaşığı tuz.


Yapılışı :

Küp lüp doğradığınız soğanları ve minik minik kestiğiniz sarımsaği zeytinyağında kavurun. Üzerine sivri biberi ekleyip birazz daha kavurun. Üzerine havuçları ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip 5 dakika pişirin. Üzerine barbunyaları, tuzu, şekeri ve üzerine geçecek şekilde sıcak su ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Kendi tenceresinde soğduktan sonra buzdolabında bir gece dinlendirip, ertesi gün afiyetle yiyin....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder