21 Nisan 2009 Salı

FIRINDA MANTARLI TAVUK GÜVEÇ



Çok başarılı bir tarif gerçekten. Güveç kaplarında servis edilen yemek ilk önce göze hitap ediyor. Sonra çatalınızı tavuklara batırdığınızda bir lokum kıvamııı, sonra ağzınıza attığınzda mmmmm mmmm mmmm lokum gibi çok özel bir yemekk benceee...




Malzemeler:

1kilo kuşbaşı tavuk eti
400 gr mantar
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı soya sosu,
1 çorba kaşığı sirke,
1 çorba kaşığı yoğurt,
tuz,karabiber,kırmızı biber, kekik.
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı becel,
kaşar peyniri.


Yapılışı:


tavukları bir kaba koyun. Üzerine 1 çorba kaşığı soya sosunu, 1 çorba kaşığı sirkeyi, 2 çorba kaşığı sıvıyağı, 1 çorba kaşığı yoğurdu, tuzu, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın. En az yarım saat buzdolabında bekletin( ben 1 gün beklettim daha güzel oluyor) Tencereye 2 çorba kaşığı beceli ekleyin. Biberleri ince ince doğrayıp tencereye ilave edin biraz kavurduktan sonra üzeirne tavukları ,mantarları ve kekiği ekleyip karıştırın. kendi suyunu salıp tekrar çeken kadar pişirin. Tavuk etleri yumuşadığında mantarlı tavukları güveç kaplarına paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirin.


AFİYET OLSUNNN...




Not: Daha özel ve lezzetli olsun diyorsanız beşamel sosluda yapabilirsiniz. Tavukların üzerine beşamel sos, onun üzerine kaşar peyniri ni serpip fırına verirsiniz.


Beşamel Sosun tarifi:


2 yemek kaşığı margarinle 2 yemek kaşığı unu kavurup süt ve tuz ekliyip koyulaşana kadar devamlı karıştırıyorsunuz kaynayınca ocaktan alıyorsunuz, sonra mikserden geçirebilirsiniz. eğer uğraşamam kolay olsun diyorsanız ona da bir seçeneğim var knor un hazır beşamel sosuyla 750 ml sütle yapıyorsunuz. ohh mis gibi :))))


2 yorum:

  1. hımmmmm çok güsel olmuş canım elelrine sağlık bend eyaparım sık sık bu yemekten elelrine sağlıkkk

    YanıtlaSil
  2. bence de misss gibi olmuş...
    ellerine sağlık müjdeciğim.nefisss olmuş.
    ben en çooook patlıcanı seviyorum güveçte...
    yiye yiye yakında patlayacağım zaten:)utanmadan seviyorum diyorum birde:))))

    sevgiler,öpücükler

    YanıtlaSil