9 Temmuz 2009 Perşembe

FIRINDA SAĞLIKLI KARIŞIK KIZARTMA



Kızartmanın sağlıklısımı olur demeyin. Bu kızartma yalancı kızartma.Çok az yağla, fırında mis gibi oluyor. Kızartmanın yerini dolduruyor valla. Hemde yedikten sonra kalorisini düşünerek pişman olmuyorsunuz. Hem lezzet bakımından, hemde sağlık açısından harika bir lezzettt...

Malzemeler :
2 patlıcan
2 kabak
2 patates
4 domates
5-6 biber
2-3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı.

Yapılışı :
PAtlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp, 30 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Daha sonra bir kapta patlıcanları 1-2 yemek kaşığı zeytinyağıyla harmanlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin bir köşesine patlıcanları koyun. Kabaklarıda küp küp doğrayıp ayrı bir kapta az zeytinyağıyla harmanlayın. Onuda tepsinin bir köşesine koyun. Patatesleride aynı şekilde tekrarlayn. Üzerine biberleri bütün bir şekilde koyup. Fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin. Üzeirne sos için bir tavada domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın, minik minik doğramış olduğunuz sarımsaklarıda ekleyip, domatesler ezilene kadar pişirin. Fırında çıkan, karışık kızartmamızı servis tabağına alın. ÜZerine domates sosunu döküp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder