Malzemeler :
1 Kilo balkabağı
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
Yapılışı :
Kabakların kabuklarını soyup dilim dilim kesip bir tencereye koyun. Üzerine 2 su bardağı şekeri serpin ve kapağını kapatıp 3-4 saat sulanmasını sağlayın. Daha sonra ocağa alıp 1 çay bardağı suyu ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerini cevizle süsleyerek ailenizle, misafirlerinizle afiyetle yiyin :)))
Balkabağının faydaları :
Balkabağı harika bir beta-karoten kaynağıdır, ayrıca başka vitamin ve mineraller bakımından zengindir. Bir küçük tabak balkabağı, günlük beta-karoten ihtiyacının %25′ini, C vitamini ihtiyacının yüzde 10′unu karşılar ve iyi miktarda potasyum içerir. Ayrıca iyi bir lif kaynağıdır.
Beta-karoten, birçok kanser çeşidini önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca sigara içenlerin akciğer kanserine yakalanma riskini biraz azaltabilir.
Beta-karoten, kalp krizi ya da felce sebep olan, ateoroskleroz ya da damar sertle şmesini önlemeye yardımcı olabilir.
Güçlü bir antioksidan olup C vitamini, kanser ve kalp hastalı ğına karşı koruyabilir ve vücudun enfekisyonlara karşı savaşmasına yardımcı olabilir.
Beta-karoten, kalp krizi ya da felce sebep olan, ateoroskleroz ya da damar sertle şmesini önlemeye yardımcı olabilir.
Güçlü bir antioksidan olup C vitamini, kanser ve kalp hastalı ğına karşı koruyabilir ve vücudun enfekisyonlara karşı savaşmasına yardımcı olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder