17 Ekim 2010 Pazar

KABAK TATLISI





Malzemeler :
1 Kilo balkabağı
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
Yapılışı :
Kabakların kabuklarını soyup dilim dilim kesip bir tencereye koyun. Üzerine 2 su bardağı şekeri serpin ve kapağını kapatıp 3-4 saat sulanmasını sağlayın. Daha sonra ocağa alıp 1 çay bardağı suyu ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerini cevizle süsleyerek ailenizle, misafirlerinizle afiyetle yiyin :)))
Balkabağının faydaları :
Balkabağı harika bir beta-karoten kaynağıdır, ayrıca başka vitamin ve mineraller bakımından zengindir. Bir küçük tabak balkabağı, günlük beta-karoten ihtiyacının %25ini, C vitamini ihtiyacının yüzde 10unu karşılar ve iyi miktarda potasyum içerir. Ayrıca iyi bir lif kaynağıdır.
Beta-karoten, birçok kanser çeşidini önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca sigara içenlerin akciğer kanserine yakalanma riskini biraz azaltabilir.

Beta-karoten, kalp krizi ya da felce sebep olan, ateoroskleroz ya da damar sertle
şmesini önlemeye yardımcı olabilir.

Güçlü bir antioksidan olup C vitamini, kanser ve kalp hastalı
ğına karşı koruyabilir ve vücudun enfekisyonlara karşı savaşmasına yardımcı olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder