7 Haziran 2009 Pazar

BADEMLİ ÇORBA



OSMANLI MUTFAĞINDAN GELEN LEZZET....
Bu çorbayı ilk kez Hidiv Kasrında denemiştim, çok hoşuma gitmişti. Haftasonu gelen özel arkadaşlarım için yaptığım çorba çok beğenildi. Kokusuyla tadıyla özel bir çorba...

MALZEMELER:
1 su bardağı badem
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı etsuyu
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Dereotu
YAPILIŞI:



Bademleri kaynayan suya atıp bir iki dakika kaynatıp soğuk su dolu bir kaba alın kabukları kabaracaktır elinizle kabuklarını soyun sonra blenderda bademleri iri kalacak şekilde doğrayın Bir tencerede tereyağ ve unu biraz kavurun sonra su,süt,tavuksuyunu devamlı karıştırarark ekleyin,bademleri katın tuz ekleyip biraz pişirin pişmesine yakın dereotlarını içine doğrayın bir taşım kaynatıp ocaktan alın.



Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. işte bu dur son zamanalrda içtiğim en nefis çorba çok asil bir çorba bence :) eşimde çok eğendi ellerine sağlık canım herşey nefisti

    YanıtlaSil
  2. Afiyet bal şeker olsunnn tatlışımm :)))

    YanıtlaSil
  3. hafta sonu denedim ve misafirlerim cok begendi... bence hidiv kasrindaki corbadan daha da güzel! :-)

    YanıtlaSil