Malzemeler :
2 subardağı et suyu
4 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
2 su bardağı yoğurt
1 kahve fincanı un
1 yumurta sarısı
Tuz
Üzeri için
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı :
2 su bardağı et suyunu, 4 su bardağı suyu ve 1 kahve fincanı pirinci bir tencereye alın pirinçler pişene kadar kaynatın. Ayrı bir kapta yoğurdu ve yumurtayı iyice karıştırın sonra elenmiş unuda yavaşça ekleyip iyice karıştıırn. Çorbanın içine yavaşça biryandan karıştırarak ekleyin. 10 dakika daha kaynasın ocaktan alın. Ayrı bir yerde yağ ve naneyi kızdırp çorbayı servis ederken üzerinde gezdirip servis yapın.
Afiyet olsunn...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder