19 Mayıs 2013 Pazar

Elmalı Turta

 
Hamur Malzemeleri
  • 2,5 su bardağı un
  • 150 gr margarin, oda sıcaklığında
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
  • 2 yumurtanın sarısı
içi
  • 3 orta boy elma
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı fındık, irice dövülmüş
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı :
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, bir tavada elmaları ve yarım su bardağı toz şekeri ekleyip pişirin.Pişince tarçın ve fındıkları ekleyip karıştırın.
Unu bir kaba koyun, bütün hamur malzemelerini yoğurun( hamur biraz zor toparlanıyor, pes etmeyin :)) sonra hamuru 2 ye bölün. yarısını yağladığınız borcama sıvayın. üzerine elmalı karışımı döküp kaşıkla düzeltin. Hamurun diğer yarısını rulolar yapıp kafes kafes tartın üzerine döşeyin. Önceden ısıtılmış 170 dereece fırında pembeleşene kadar pişirin. afiyet bal şeker olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder