21 Şubat 2013 Perşembe

Örgülü Çörek


Malzemeler :
10 adet milföy hamuru
100 gram beyaz peynir
2 adet yumurta sarısı
1 tutam maydanoz



Yapılışı : 
Milföy hamurunu biraz çözdürüp buzluktan çıkardıktan sonra  daha sonra baklava dilimi şeklinde tezgaha koyuyoruz. Yani kare olacak şekilde değilde üçgen baklava dilimi gibi duracak tezgahta.
Ardından 1 cm genişliğinde şeritler olacak şekilde, uç noktadan sağ ve sol kenarlara ayrı ayrı şeritler olacak şekilde dilelim hamuru. Yanlız tam kopmayacak. Ortası sabit kalacak. Amacımız saç örgüsü şeklinde hamuru örebilmek. Yine resimlerden yardım alabilirsiniz bu konuda. Zaten gerisi oldukça pratik.
Bu şekilde dildikten sonra ortasına tatlı kaşığı ile peynirli harcımızdan koyalım ve saç örgüsü örer gibi bir sağdan bir soldan yukarıdan aşağıya içe doğru kapatalım çöreğin kenarlarını.


Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Damak zevkinize göre susam veya çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder