21 Şubat 2013 Perşembe

Koparma kurabiye





Bu kurabiyeyi çok seviceksiniz, hem kolay hem lezzetli. ağızda dağılan bir tane yiyim diyip bir tane dahamı alsam diye içi içinizin yediği kurabiye... Buyrun mutfağa :) 


Malzemeler :

250 gr tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı mısır nişastası,
vanilya,
yarım paket kabartma tozu,
1 kase ceviz,
aldığı kadar un

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki tereyağın içine pudra şekeri, nişasta, vanilya ,kabartma tozunu ekleyip yoğurun, unu yavaş yavaş elinize yapışmıycak kıvama ve yumuşak bir hamur oluncaya kadar ekleyerek yoğurun. cevizleri elle orta irilikte kırıp en son hamurun içine ekleyin. yağlı kağıt serili tepsiye elinizle bir parça alıp parmaklarınızın izini çıkarıp tepsiye bırakın, ve 170 derece önceden ısınmış fırında sararana dek pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder