18 Aralık 2010 Cumartesi

ISPANAKLI ÇITIR BÖREK


Malzemeler :
-25 adet baklava yufkası,
- 1 kilo ıspanak,
- 1 adet soğan,
- 200 gr beyaz peynir,
- Zeytinyağı,
- Tuz.

Yapılışı :
- Bir tencereye zeytinyağı ve soğanı alıp kavurun. Yıkadığımız ıspanakları tuzunuda ekleyip biraz kavurun, suyunu salıp biraz çekince ocaktan alın. ( Suyu kalsınki börekte değerlendireceğiz)  Bir adet yufkayı serin üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. 2. yufkayı üzerine serin yine zeytinyağı sürün. 3.yufkayı üzerine serin. Üstüne ıspanağın suyundan serpiştirin. Ispanağı yufkanın bir kenarına uzunlamısına koyun. ıspanağın üstüne ufalanmış peyniri ekleyin. Rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye gül şeklinde sarın. Aynı  işlemi diğer yufkalarla tekrarlayın.. Üzerine fırçayla yağ sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder