17 Ekim 2010 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


Malzemeler:

3 adet kereviz

1 havuç

2 patates

200 gr bezelye

Zeytinyağı

2-3 adet arpa soğan

1 limon

Dereotu

Tuz, şeker

Yapılışı :

Havucu, patatesleri küp küp doğrayıp, bezelyelerle birlikte hafif yumuşayana kadar haşlayın. Kerevizleri soyup, ikiye bölün ve sebze oyacağı ile içlerini oyun. Hazırladığınız garnitürü süzüp , kerevizlerin saplarıyla karıştırın. İçini oyduğunuz kerevizlerin içine garnitürü doldurun. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker serpip limon suyu ve zeytinyağı ekleyin. Arpa soğanlarınıda bütün bir şekilde tencereye koyun. Kerevizlerin yarısına gelecek şekilde su ekleyip kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra dereotuyla süsleyip, servis yapın.

Kerevizin faydaları :

Uyarıcıdır.

İdrar söktürücüdür.

• Kanı temizler.

İçerdiği apiol adlı madde nedeniyle idrar yollarını da temizler.

• Gaz söktürücüdür.

İştahı açar, sindirimi kolaylaştırır.

• Sinirleri yatıştırır.

• Bedeni güçlendirici toniktir.

• Romatizma, artrid ve gut tedavisinde olumlu etkileri vardır.

• Eskiden beri afrodizyak etkisi olduğu varsayılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder