300gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Muhallebi Malzemeleri:
1kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket (süt paketinde) krema
Yapılışı :
Kadayıfı 1-2 saat buzluğa koyun, Tencerede erittiğiniz tereyağın üzerine kırılmış kadayıfları ve şekeri ekleyip harlı ateşte pembeleşene kadar kavurun. Pembeleştikten sonra ocaktan alın içine cevizleri ilave edip karıştırın ve soğutun.
Ayrı bir tencerede muhallebiyi yapmak için, krema hariç tüm malzemeyi ekleyip karıştırarak pişirin ve soğutun.Soğuduktan sonra kremayı ekleyip mikserle karıştırın. Dikdörtgen borcamı ıslatıp kadayıfın yarısını serin, üzerine muhallebiyi düzgünce yayın ve en üste kalan kadayıfı serin veee afiyetle sevdiklerinizle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder