21 Haziran 2009 Pazar

TUTMAÇ ÇORBASI



Malzemeler :

1 su bardağı mercimek,

1 su bardağı erişte,

1,5 su bardağı yoğurt

1 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı un

1 litre et suyu

yapılışı :


Mercimekleri haşlayın ve suyunu süzün. Tencereye et suyunu ve mercimekleri ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca erişeteleride ekleyin yumuşayana kadar kaynatın. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısını ve unu karışıtırn. Kaynayan çorbadan bu karışıma ekleyip biraz ılıştırın ve çorbaya yavaş yavaş ekleyin. 5 dakika devamlı karıştırarak pişirinve ocaktan alın. Servis yaparken çorbaların üzerine kırmızı biberli ve naneli yağdan döküp servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder