21 Haziran 2009 Pazar

FIRINDA KARNIYARIK


Malzemeler :

6 tane patlıcan,

250 gr kıyma,

1 çorba kaşığı zeyitnyağı,

2 adet sivri biber,

4 çorba kaşığı domates salçası,

1 çorba kaşığı biber salçası,

2 adet soğan,

Tuz,nane,kırmızı biber,kekik,karabiber.


Yapılışı : patlıcanları bütün olarak alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Daha sonra patlıcanları kurulayıp, kızarıtın. Ayrı bir tencerede kıyma ve yağı, kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Üzerine küp küp doğramış olduğunuz soğanları, ve biberleri eklyip kavurmaya devam edin. Üzerine 2 çorba kaşığı domates,1 çorba kaşığı biber salçasını ve tuzunu ,baharatlarını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Kızartmış olduğunuz patlıcanları tepsiye dizin. Patlıcanları boylamasını yarıp içine kıymalı harçtan doldurun. Biber ve domatesle üzerini süsleyin. Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı salçayı suyla inceltin. Karnıyarıklarımızın üzerinde gezdirin. Fırında üzerleri hafif kızarana dek pişirin. Afiyet bal şeker olsunnn...

1 yorum:

  1. çok severim çok bendede patlıcan avr yapcam bende :D öptüm seniii

    YanıtlaSil