Malzemeler :
250 gr becel
2 adet yumurta (Akı ayrılmış)
1 çorba kaşığı yoğurt1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri1 paket kabartma tozu
2 su bardağı nişasta250 gr hindistan cevizi
Aldığı kadar un.Yapılışı :
Beceli, yumurta sarılarını,vanilyayı, yoğurdu ve pudra şekerini bir kapta karışltırın. Nişastayı ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın, yavaş yavaş unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. hamurdan yumurta büyklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Daha sonra hamurun her tarafını önce yumurta akına,sonrada hindistan cevizine bulayarak unlanmış fırın tepsisine dizin. Orta ısılı fırın tepsisinde hafifçe pembeleştirin. Soğuk olarak servis yapınnn..
Afiyet olsunnn..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder