14 Haziran 2009 Pazar

AVCI BÖREĞİ







Malzemeler :

4 adet yufka,
1 su bardağı süt
2 yumurta,
1/2 su bardağı zeytinyağı,
galete unu

içi için :
300 gr kıyma,
50 gr ceviz içi,
2 adet soğan,
1/2 çay bardağı ince bulgur,
1 çay bardağı sıcak su,
1 çorba kaşığı becel,
tuz,karabiber


Yapılışı :


İlk önce kıymayı birkaşık becelle kavurun, üzerine küp küp kestiğiniz soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin. İnce bulguru ve sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan indirdikten sonra tuz,biber ve cevizleri ekleyin. Ayrı bir kapta yarım su bardağı sütü 2 yumurta akını ve yarımsu bardağı zeytinyağını karıştırın. Bir adet yufkayı serin üzerine fırçayla sütlü karışımı bolca sürün ve diğer yufkayı serip karışımdan tekrar sürün. Yufkaları üçgen şeklinde 8 e bölün. Her bir parçaya kıymalı içten bolca koyup geniş sigara böreği gibi sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye sardığınız börekleri dizin. 2 yumurta sarısı ve yarım su bardağı sütü karıştırın. Böreklerin üzerine bolca sürün. Üzerine galete unu serpin. Fırında 170 derecede üzerleri pembeleşene kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Afiyet olsun...


Not: Avcı böreği normalde kızartılır, sardığınız börekleri aynı şekilde yumurtalı sütlü karışıma bulayıp daha sonra galete ununa bulayıp kızgın yağda kızartabilirsiniz ama ben daha hafif olsun diye fırında pişirdim.. Gerçekten güzel oldu...



1 yorum:

  1. hımmm mis missss çok güsel olmuş canımmm ellerine sağlık bend eistiorum banada yappp nolurrr

    YanıtlaSil