21 Haziran 2009 Pazar

ANNEMİN ALMAN PASTASI


Annemin bazı özel lezzetleri vardır ki hiç unutamam lezzetini. Alman pastasıda öylee. Babalar için yapmış olduğum pasta gecenin yıldızı oldu. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler :
Kek için:
2 yumurta,
yarım paket margarin,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı yoğurt,
aldığı kadar kekun.

Krema :
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı becel,
1 yumurta sarısı,
1 çay bardağı şeker,
3 çorba kaşığı un (tepeleme)
1 vanilya.

1-2 adet muz
Pudra şekeri.

Yapılışı :Keki için yumurta ve şekeri bir kapta çırpalım. Üzerine yoğurdu ve eritilmiş margarini ekleyip çırpmaya devam edelim.Kekunu, koyu bir kek hamuru olana dek azar azar ilave edelim. Daha sonra 23 cm kelepçeli kek kalıbınızı yağlayıp hamuru dökün. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Kreması için :2 su bardağı sütü tencereye dökelim, üzerine yumurta sarısını, margarini, şekeri, unu ekleyip koyulaşana kadar çırpma teliyle çırpalım. Sonra ocaktan indirip vanilyayı ekleyelim. Çırpma teliyle karıştırarak soğutalım. Pişen kekimizi ortadan ikiye bölelim.Alt tabanını sütle ıslatalım. üzerine kremamızı dökelim, Sonra dilimlenmiş muz halkalarını dizelim. Üstüne kestiğimiz kekin üst kısmını kapatalım.Üzerine pudra şekerini elekten geçirerek serpiştirelim.
Afiyet olsuuunnn....

1 yorum:

  1. ellerine sağlık canım annenede teşkkürle rböle bi lezzeti sakladığı için :D

    YanıtlaSil