21 Nisan 2009 Salı

SÜTLAÇ





Sütlaç hep yapardım ama fırın sütlacı ilk defa denedimm. ve sonuç olarak eşimin ' doğru söyle yoksa hazırmı aldın' demesi yetti de arrtı bile :))) Ben öyle fırın sütlaç tarifinden yapmadım her zamanki yaptığım sütlacın üzerlerini fırında kızarttım vee çok güzel oldu.




Malzemeler:
2 kahve fincanı pirinç
1 kilo süt
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Yapılışı :
Pirinci yıkayıp tencereye alın üzerine 2 su bardağı su ekleyip haşlayın. Sonra üzerine soğuk sütü ekleyip kaynamasını bekleyinn. Bu arada ayrı bir kapta pirinçunu,nişasta vanilyayı yarım su bardağıu soğuk suyla karıştırın. Tencerede kaynamakta olan sütten 2 kepçe pirinçunlu karışıma ekleyip ılıştırın, sonra karışımı yavaş yavaş tencereye ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Sonra bir su bardağı şekeri ekleyip 1-2 taşım kaynatın.(Üstteki tarif bu kadar kaseleri boşaltıp,üzerine tarçın serpip servis yapıyorsunuz.)Fırın Sütlacı ise; az önceki tarifi yapıp ,sütlacı güveç kaplarına boşaltın yarım saat bekledikten sonra sütlaçları fırın tepsisine dizin,tepsiye 1-2 parmak su ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına, fırının üst tarafına yakın bir şekilde koyun.üzerleri kızarınca çıkarıp soğuduktan sonra servis yapın.








Not: İsterseniz 1 yumurta sarısını sütlaçları güveç kaplarına boşalttıktan sonra üzerine sürebilirsiniz.







AFİYET OLSUN...







2 yorum:

  1. sütlacı çok severimmmmmm ama fırın sütlacı çok güsel kızarmışlar ohhh miss gibi elelrine sağlıkkk bende isterim amaaaaa

    YanıtlaSil
  2. :)) teşekkür ederimmm hayatımm sen gel ben sana ne sütlaçlar yapıcam :)))

    YanıtlaSil