21 Nisan 2009 Salı

ÇATAL



Ben açıkçası pek sevmezdim çatalı, her yediğimde tıkardı beni. Ama bu çatal başka çatalll :D çıtır çıtır, kıyır kıyır :)))) harika bir lezzet...


Malzemeler :

2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta1 çorba kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tuz
125 gr margarin
4 su bardağı un

üzerine :

1 yumurtanın sarısı
çörekotu

yapılışı :

Önce yumurtayı çırpın, tozşeker ve zeytinyağını ekleyip tekrar çırpın. Yoğurt, oda sıcaklığındaki margarin ve tuzu ekleyip karıştırın. Mahlep, elenmiş ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğurun. ele yapışmayan birhamur olana kadar yoğurun. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayarak çubuklar oluşturun. İki çubuğu birbirine ekleyip çatal şekli verin. Yağlanmış fıırın tepsisine aralıklı olarak dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. tepside soğutup servis tabağına alınnn.

Afiyet bol şeker olsunnnnnnnnnnnn :))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder